Madarak - Nemes Nagy Ágnes összművészeti pályázat

2023. AUGUSZTUS 20. - 2023. OKTÓBER 20.
______________________________________________________________

Pályázati adatlap letölthető az oldal alján!

 

Az Eurohíd Euro-Kisrégiós Fejlődést Elősegítő Közhasznú Alapítvány művészeti pályázatot hirdet Madarak címmel, valamennyi érdeklődő művész számára.

 

A pályázat összművészeti jellegű, minden művészeti ág képviselőjének. Alkotói korlátok nincsenek megszabva. A kiírók ezúton fejezik ki elkötelezettségüket a művészeti szabadság mellett. A zsűri által a legjobbnak talált alkotás elnyeri a Kaleidoszkóp-díjat. A beérkezett anyagból kiválasztott, legjobbnak ítélt képzőművészeti alkotásokból kiállítást rendezünk, a tervek szerint ez év novemberében. Az értékelést szakmai zsűri végzi. A kiírásra bárki jelentkezhet, aki a 18. életévét betöltötte!

 

A pályázatokat első körben e-mail-ben kérjük be az alkotóktól. A kiállításra bekerülő alkotásokat ezekből választjuk ki és 2023. októberében fogjuk összegyűjteni Esztergomban a Rondella Galériában.

 

A kiállításra bekerült pályázatokat nem áll módunkban visszapostázni, csak személyesen vehetők át a kiállítás után!

 

 

 

A pályázat időszaka: 2023. augusztus 20., 0:00 - 2023. október 20., 24:00 óra

 

Pályázati anyagok leadása: 2023. október 24. - 2023. október 29.

 

Helyszíne: Rondella Galéria – Esztergom, Szent István tér 1.

 

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Késve, túl korán vagy adatlap nélkül/hiányos adatlappal érkező alkotásokat nem fogadunk el! Kérjük, az adatlapot kézi aláírásával lássa el!

 

A beküldendő fotók hosszabbik oldala legalább 2000 képpont legyen, JPG formátumban. Egyéb megkötés nincs, mivel a fotók nem kerülnek felhasználásra, csak a bírálathoz kell. Kérjük, törekedjenek jó minőségű fotók beküldésére, hogy éles, jól látható legyen a műtárgy.

 

A képek elnevezése: a pályázó neve és a mű címe

 

Rövidebb írásos pályaművek, leadására van lehetőség, maximum 15 db A4-es oldalig. Zenei- illetve videóanyagok szintén küldhetők e-mailben.

 

Egy pályázó maximum 3 db alkotással pályázhat!

 

További felvilágosítás kérhető:

 

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , +36-30-852-62-89

 

Pályázati leírás:

 

Az Eurohíd Alapítvány pályázata minden évben valami aktualitáshoz és Esztergomhoz kapcsolódik. 2022-ben Petőfi Sándor születésének kétszázadik évfordulója alkalmából Elpusztuló kert ott a vár alatt című költeményének ihletében készült alkotásokat vártunk.

 

2022-ben volt Nemes Nagy Ágnes születésének 100. évfordulója, ezért Madarak című verséhez kapcsolódóan hirdettük meg decemberben a 2023-as összművészeti pályázatunkat. Az utóbbi két évben nagyon komoly témákat vettünk elő, mint a covid okozta elmagányosodás vagy a művészek mindennapi küzdelmei. Ebben az évben látszólag könnyedebb téma felé vesszük az irányt Nemes Nagy Ágnes versével, méghozzá a természet felé.

 

„Mennyi fényes, szép madár!
Nem tudod, hogy merre száll?
Honnan jönnek?
- Nem tudom.
Merre mennek?
- Nem tudom.
Égre, földre, vízre szállnak?
Nádba bújnak?
- Nem tudom.”

 

Esztergom természeti környezete, a Duna élővilága, Dobogókő és a Pilis szakralitása mindig rengeteg inspirációt adott a művészeknek. Azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy a madár a szabadság megtestesítőjeként jelenik meg a képzőművészeti és irodalmi alkotásokban. Ebben a sok problémával, gonddal teli időszakban az emberek szeretnének egy kicsit szárnyalni, szabadnak lenni a mindennapi problémák között. Talán elvágyódnak szülőhazájukból, új utakat, idegen tájakat keresve, de a költő így szól:

 

„Jaj, ne menj el, mért beszéltem,
megfázol az őszi szélben.”

 

 

 

Ezzel a gondolattal várjuk idei pályázatukat 2023. október 20-ig. Legyenek idén is sokan azok a művészek, akik fontosnak tartják az Eurohíd Alapítvány munkáját, hozzunk létre közösen művészeti értéket és egy tartalmas kiállítást.

 

 

Utoljára frissítve: 2023. augusztus 22., kedd 07:01
FaLang translation system by Faboba