KALEIDOSZKÓP SZÜLINAP - AUGUSZTUS 20.

2022. AUGUSZTUS 20. SZOMBAT
_________________________________________________________________

13:00  Restaurant Day
Az egyik legkedvesebb csapatunkkal, a Restaurant Day csapatával kezdődik a Kaleidoszkóp Ház születésnapja augusztus 20-án. Sok-sok Restaurant Day napon vagyunk már túl és mind tele volt az együtt töltött idő és az elképesztően finom ételek okozta örömmel. Nem lesz ez másképp most sem, ráadásul tetézzük ezt két trubadúrral a barlang kertjében: Csaszival és Bakai Marcival, akik a teraszról fognak muzsikálni nekünk Ghangoló című produkciójuk keretében.

19:00  Szuharevszki Mihály: 7 szoba című kiállításának megnyitója
Az irodalomterápia (biblioterápia) művészetterápiás módszer, amely a személyiségfejlődést támogatja, szövegek élményszintű felhasználásával. A biblioterápia alkalmazása egyéni vagy csoportos formában valósulhat meg, segítő szakember vezetésével. A biblioterápia elnevezés a görög eredetű biblion (könyv) és therapeia (gyógyítás, segítés, kísérés) szavak kapcsolatából született. A szépirodalmi művek gyógyító hatását évszázadok óta szinte minden kultúrában elismerik. A jelen kiállítási anyag, egy esztergomi "Kaleidoszkóp Szoba" elnevezésű 7 alkalmas, jelenléti, általános önismereti zárt csoport folyamatában alkalmazott kortárs szövegek művészi adaptációja. - Gép Kati irodalomterapeuta

20:00  Dj. Zöld és a MéhKasAula Audiovizuális Est
Dj. Zöld sosem hiányozhat a Kaleidoszkóp Ház születésnapjáról! Bevilágítja a Kaleidoszkóp Házat kívül belül, majd az esti koncert után beáll a lemezjátszók mögé, hogy jól megtáncoltasson mindenkit.

21:00  Ability Performansz Csoport: Kabaré előadás a művészetről
Egy rendkívüli csapat alakult ki az elmúlt egy évben a Kaleidoszkóp Ház körül. Volt egy pályázatunk, ahol az ability fogalma állt a középpontban. Tanítottunk, tanultunk, megmutattunk, kipróbáltunk, kísérleteztünk Hentes Ildikó vezetésével. Nagyon sok fogyatékkal élő emberrel találkoztunk és dolgoztunk, akikből megmaradt egy nem is olyan kicsi csapat, akiket Ildi egy bravúros kis Ability Performansz csapattá szervezett.

21:30  Microdosemike koncert
A Microdosemike egy hattagú fúziós zenekar. A különböző hangszerek zenei stílusa más és más zenei formanyelvet képvisel. A törzsi basszus és jazz dobtémákra épülő pszichedelikus billentyű hangzáson kényelmesen elterülő smooth trombita, valamint magyar és keleti népzenékből merítő szaxofon szólamokat a varázsszőnyegként támogató sivatagi gitármenetek húzóereje emeli egy eklektikus, egyedi szintre.

Mothokgo Ronald - dob                 Bárány Dániel - szaxofon
Kónya Csaba - bass                      Kerner Miklós - trombita, billentyű
Törteli Zsombor - gitár                   Uhel Tamás - gitár

FaLang translation system by Faboba