ABILITY FILMKLUB - FREAKS

2022. FEBRUÁR 10. CSÜTÖRTÖK 18:00
_________________________________________________________________

Várunk titeket a 12 részes Ability Filmklubunk következő vetítésére 2022. február 10-én 18:00 órára a Kaleidoszkóp Házba, ahol a Freaks című filmet vetítjük.

Az Ability Filmklub kínálatában szereplő filmek központi témája a fogyatékosság, a fogyatékos emberek és családtagjaik élethelyzete és a társadalmi közeg viszonya a fogyatékos emberekhez.

A Szörnyszülöttek (Freaks) egy 1932-es amerikai horrorfilm, amelyben olyan emberek játszották a névadó karaktereket, akik vándorcirkusznál dolgoztak és valóban valamilyen testi fogyatékossággal rendelkeztek. A film rendezője Tod Browning 16 évesen elhagyta tehetős családját, hogy csatlakozzon egy utazó cirkuszhoz; innen merítette a személyes tapasztalatait. A filmben, a fizikailag elcsúfított „szörnyszülöttek” lényegüknél fogva hiszékeny és tisztességes emberek, miközben a valódi szörnyeteg az a két „normális” cirkuszi ember, akik összejátszanak, hogy gyilkosságot kövessenek el az egyik előadó ellen.

A program az Eurohíd Euro-Kisrégiós Fejlődést Elősegítő Alapítvány „A fogyatékossággal élők társadalmi elfogadásának elősegítése a művészeti kommunikáció sokszínűségével” TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01334 számú projektjének keretében valósul meg.

Last modified on Wednesday, 02 February 2022 16:30
FaLang translation system by Faboba