Ability filmklub - 24 hét

2022. JANUÁR 20. CSÜTÖRTÖK 18:00
_________________________________________________________________

Nagy szeretettel várunk titeket a 12 részes Ability Filmklubunk következő vetítésére január 20-án 18:00 órára a Kaleidoszkóp Házba, ahol a 24 hét című filmet vetítjük.
Az Ability – filmklub kínálatában szereplő filmek központi témája a fogyatékosság, a fogyatékos emberek és családtagjaik élethelyzete és a társadalmi közeg viszonya a fogyatékos emberekhez.
 
"Vannak olyan kérdések, amelyek alaposan megosztják a társadalmat. Éppen ezért nem szívesen beszélünk, vagy vitatkozunk róluk, inkább homokba dugjuk a fejünket, hiszen az kényelmesebb és kevésbé konfrontatív viselkedési forma, azonban ettől még sokszor égető fontossággal bírnak. Ilyen az abortusz, vagy terhességmegszakítás problémaköre, amit azért sem érdemes szőnyeg alá söpörni, mert nemcsak a szűkebb territóriumunkra, hanem egész Európára, sőt a világ egyre jelentékenyebb részére jellemző a népesség elöregedési folyamata. És ezzel együtt felvetődik persze az a kérdés, hogy akkor mi az a nyomós érv, vagy ok, ami miatt egy nő és leendő anya arra az elhatározásra jut, hogy mégsem szüli meg a gyermekét, mert nem elég erős, bátor, felelősségteljes ahhoz, hogy vállalja a felnevelésével járó kihívásokat. Ez az a döntés, aminek számtalan aspektusa és megközelítése létezik, aminél nem szabad előítéleteket, vagy felesleges prekoncepciókat gyártani és aminek felülvizsgálatánál minden körülményt figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy egyáltalán merszünk legyen véleményt nyilvánítani, vagy kimondani azt, hogy mit gondolunk az adott elhatározás helyességéről, vagy esetleges helytelenségéről. És még így sem garantálja senki, hogy igazunk van."
 
Helyszín: 2500 Esztergom, Pázmány Péter u. 7. Kaleidoszkóp Ház

A program látogatása ingyenes!

A program az Eurohíd Euro-Kisrégiós Fejlődést Elősegítő Alapítvány „A fogyatékossággal élők társadalmi elfogadásának elősegítése a művészeti kommunikáció sokszínűségével” TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01334 számú projektjének keretében valósul meg.
Last modified on Thursday, 13 January 2022 10:37
FaLang translation system by Faboba