Eurohíd Alapítvány: MAGAM VAGYOK AZ ÖRÖKÖS MAGÁNYBAN 2021. Pályázat

PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ: 2021. OKTÓBER 29. 24:00
_________________________________________________________________________

KALEIDOSZKÓP PÁLYÁZAT 2021. - MAGAM VAGYOK AZ ÖRÖKÖS MAGÁNYBAN

Pályázati adatlap letölthető az oldal alján!

Az Eurohíd Euro-Kisrégiós Fejlődést Elősegítő Közhasznú Alapítvány művészeti pályázatot hirdet Magam vagyok az örökös magányban címmel, valamennyi érdeklődő művész számára.

A pályázat összművészeti jellegű, minden művészeti ág képviselőjének. Alkotói korlátok nincsenek megszabva. A kiírók ezúton fejezik ki elkötelezettségüket a művészeti szabadság mellett. A zsűri által a legjobbnak talált alkotást a művészeti alapból 50.000 Ft pénzjutalomban részesítjük és elnyeri a Kaleidoszkóp-díjat. A beérkezett anyagból kiválasztott, legjobbnak ítélt képzőművészeti alkotásokból kiállítást rendezünk, a tervek szerint ez év novemberében, a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumának Rondella Galériájában. Az értékelést szakmai zsűri végzi.

A kiírásra bárki jelentkezhet!

FIGYELEM! A 2021-es év eseményei miatt nem tudunk előre tervezni az őszi programokkal kapcsolatban sem! Amennyiben ősszel a múzeum ismét bezárásra kerül, a pályázatot és a kiállítást a 2022-es évben bonyolítjuk le, a téma megtartásával! Az események alakulásánál mindig a Magyarország hivatalos szervei által hozott intézkedések az irányadók!

Késve, túl korán vagy adatlap nélkül/hiányos adatlappal érkező alkotásokat nem fogadunk el! Kérjük, a második oldalt is töltse ki, kézi aláírásával lássa el!

Pályázatot nem áll módunkban visszapostázni, csak személyesen vehetők át a kiállítás után, a Rondella Galériában!

 

Határidő: 2021. október 29., 24:00 óra

Ha kedvet kapott a részvételre, küldje el alkotását, kitöltött és aláírt jelentkezési lapját részünkre! Kérjük, hogy a jelentkezési lap második oldalát kézzel írja alá és mellékelje a pályaműhöz!

 

Pályaművek leadása személyesen:

MNM Vármúzeum Rondella Galéria - Esztergom, Szent István tér 1.

(11:00-16:00, hétfő kivételével) 2021. október 1. és október 29. között.

 

Pályaművek leadása postán vagy futárral, 2021. október 1-29. között:

Solva Glass Kft. - 2509 Esztergom, Nyitrai u. 58. (Kizárólag gyűjtési hely!)

Kérjük a csomagra ráírni: Eurohíd Alapítvány pályázata

 

Pályaművek leadása e-mail-ben: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Rövidebb írásos pályaművek, leadására van lehetőség, maximum 15 db A4-es oldalig. Zenei- illetve videóanyagok szintén leadhatók e-mailben.

 

További felvilágosítás kérhető:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , +36-30-852-62-89


Pályázati leírás:

Az Eurohíd Euro-Kisrégiós Fejlődést Elősegítő Közhasznú Alapítvány pályázata 2021-ben egy nagyon aktuális témában kerül kiírásra, mely nem más, mint a pandémia időszaka. Pilinszky János születésének századik évfordulója alkalmából Egy arckép alá című költeményének egy gondolatát ragadtuk ki, mely olyannyira meghatározó napjainkban is. Az egyedüllétet és haláltól való félelmet egyaránt érzékelteti az alkotás, amely valljuk be, most mindannyiunkat különösen foglalkoztat. - Magam vagyok az örökös magányban.

A vírus miatt bezártuk a múzeumokat, galériákat, veszélybe sodorta a művészeket, a művészettel foglalkozó alapítványokat. Világviszonylatban megviselt mindent és mindenkit, ez az embert próbáló körülmény. Sokat beszélünk gazdasági-, politikai-, egészségügyi problémákról, de keveset a művészetre és a kultúrára gyakorolt hatásáról, amely egyébként sem volt soha központi téma.

A művészet és a kultúra a múzeumokból, galériákból átkerült az online térbe. A művészetnek mindig van annyi ereje, hogy fennmaradjon, de sosem annyi, amely változást tud előidézni a társadalomban. Ugyanakkor sokat segíthet egyénileg a lelki fejlődésben, feltöltődésben, megerősödésben nem csak az alkotóknak, hanem a befogadó közönségnek is. Sokan gondolják azt, hogy sosem volt még ennyire nagy szükség a művészetre és a művészekre, mint ebben az időszakban.

Sok kérdés fogalmazódik meg bennünk. Mennyit változik most a világ és a művészetre milyen hatással van ez? Mi a szerepe az alkotásoknak a világjárvány idején? Mennyiben segíthet a művészet átvészelni a bezárt időszakot, az alkotóknak és a művészetkedvelő fogyasztóknak?

Ezekre keressük a választ, a pályázatra beérkező alkotások üzenetén keresztül.

 

Köszönettel és szeretettel, az Eurohíd Alapítvány csapata


Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Nemzeti Együttműködési Alap, Miniszterelnökség, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Eurohíd Alapítvány, Kaleidoszkóp Ház, Spori Print Vincze Nyomda

 

Last modified on Wednesday, 29 September 2021 09:22
FaLang translation system by Faboba